Vår mission

På hemmaplan:

Kyrkan kanske oftast förknippas med sina kända handlingar så som dop, konfirmation, nattvard, bröllop eller begravning. Allt detta förknippas med glädje, fest, högtid eller sorg. Alla dessa tillfällen finns till för att en människa skall lära känna Gud och den förtröstan som finns i tron på Honom. Men Gud är inte bara till för särskilda högtider och händelser utan är en Gud som finns med varje dag. Tron på Gud är en vardagstro – var dags tro! I livets svåra stunder och när livet sprudlar av glädje och tacksamhet vill den kristna församlingen på orten finnas med, men också i vardagen, när livet bara är som vanligt.

Kyrkans uppdrag delar vi tillsammans med övriga kyrkor i Järfälla. Många människor har kunnat berätta om stunder då man upplevt att Gud är långt borta, då har just kyrkan – den lokala församlingen och mötesplatsen mellan Gud och människa, men även mellan människor – fått vara den plats där Gud kommit som allra närmast! Det är detta vi menar med vardagskyrka.