Scout

På scouterna får du uppleva äventyr och utmaningar genom att själv prova på. Du får uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

Vi är anslutna till Scouterna i Sverige och är en del av den världsvida scoutrörelsen. Equmenia Jakobsbergskyrkan driver scouting på kristen grund där de stora frågorna och det vardagliga livet får plats. I vår scoutverksamhet får barn och unga möjlighet att upptäcka en tro och uppleva möten med Gud. Vi jobbar i små grupper, patruller, och upplever livet och naturen tillsammans.

Vad gör vi?

Under våren och hösten är vi för det mesta utomhus på våra scoutmöten. Då kan vi t.ex. elda eller gå en spårning. Under vintern när det är för mörkt och kallt är vi mest inomhus och lär oss exempelvis om sjukvård eller gör något hantverk.

Bli scout!

Du är välkommen att när som helst på terminen komma och testa scouting. Kontakta någon av våra ledare så kan vi berätta mer och komma överens om när det passar. Det går också bra att fylla i en intresseanmälan så kontaktar vi er.

Besök gärna vår scoutkårs egen hemsida och vår facebooksida!

Våra scoutgrupper:

Spårarscout 7 - 9 år

Våra spårarpatruller har möten varje onsdag mellan 18:30 och 20:00.
Antingen vid Bruket eller i Jakobsbergskyrkan. Aktuellt terminsprogram för Spårarna.

Upptäckarscout 10 - 12 år

För upptäckarpatruller har vi möten varje onsdag mellan 18:30 och 20:00.
Antingen vid Bruket eller i Jakobsbergskyrkan. Aktuellt terminsprogram för Upptäckarna.

Äventyrarscout 13 - 15 år

För äventyrarpatrullerna har vi möten varje onsdag mellan 18:30 och 20:00.
Antingen vid Bruket eller i Jakobsbergskyrkan. Se aktuellt program för detaljer om träffarna.

Mera information och kontakt

Besök våra scouters egna hemsida: www.jakobsbergskyrkan.scout.se

Kontakt:

Rickard Molin